Andy Star & The Stripes

Misschien kent niet iedereen die uit Scheveningen komt dit Dans & Show orkest, maar zeker bij regelmatige bezoekers van de Pam Pam of andere uitgaansgelegenheden aan het Gevers Deynootplein, zal de naam Andy Star & The Stripes toch een belletje doen rinkelen. Andy Star & The Stripes speelden geregeld in een dubbele setup met Eddy & The Eddysons, in die tijd kon het nog, twee bands op een avond. Andy & The Stripes werd in 1965 opgericht en heeft twaalf jaar bestaan. Andy Star had een stem als Tom Jones, The Stripes waren goed voor de Hit gevoelige nummers. Dit samengevoegd maakte van Andy Star & The Stripes zowel vocaal als instrumentaal een allround orkest. Hammond, Fender Rhodes, Mellotron, Clavinet en SH-1000 Synth waren enkele van de bijzondere instrumenten die gebruikt werden. De groep bestond uit: Jan Kettenis (Zanger), Kees Vick (Gitarist), Bob Meevers Scholten (Basgitarist), Henk Jansen (Toetsenist) en Guus van Zwet (Drummer). De band heeft echter ook in andere samenstellingen gespeeld, maar het is ondoenlijk om hier van iedere band alle bandleden en ex-bandleden te vermelden.
In de tijd dat de band bestond, werden in totaal zeven singles en twee LP’s uitgebracht. Een van de grootste hits van Andy Star & The Stripes was Hare Krishna. En ondanks dat het orkest in Nederland niet al te bekend was, hebben Andy Star & The Stripes wel de nodige landen gezien. Onder andere Duitsland, Italië en Scandinavië werden aangedaan.

Andy Star, die eigenlijk Jan Kettenis heette en geboren is in Den Haag, trad niet altijd op met The Stripes. Voordat de zanger aan zijn avontuur met The Stripes begon, heeft hij een duo gevormd genaamd The Ketwins. Het andere lid daarvan was Guus van Weenen.

Niet iedereen was even gecharmeerd van het door Jan Kettenis uitgekozen pseudoniem. Zo vond men het arrogant om jezelf ‘Star’ te noemen. Toch hebben Andy Star & The Stripes een aantal top 40-hits gescoord. Onder andere met Fiësta en Hare Krishna gooide de zanger en zijn band hoge ogen. Nummers als ‘Het is nooit te laat’ en ‘Meisje met je minirokje’ kregen ook aardig wat bekendheid. Niet iedereen was gecharmeerd van de Nederlandstalige nummers die werden vertolkt, maar dat heb je nu eenmaal met een Allround Show en Dans orkest, dan wordt voor ieder wat wils gespeeld.

1 reactie

  1. Ik heb een aantal keren met mijn band The Chivas samen met Andy and the Stripes in de Pam gestaan . Later hebben we een ruil gemaakt onze toetsenman Daniel ( mijn broer) ging naar the stripes, en de toetsenman van de Stripes Henk Jansen ging bij ons the Chivas spelen.
    Andy and the Stripes hebben daarna jaren in het buitenland veel succes gehad , Oosterrijk-,zwitserland-, zweden-, finland en veel in duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
19 + 2 =