Livin’ Blues

Ted Oberg richtte in 1967 de band Livin’ Blues op, zijn moeder was tevens de manager van de groep. Ik woonde zelf destijds op de Harstenhoekweg, schuin tegenover Ted Oberg en had mijn eigen Band ‘The Combination’. Zoals er destijds zoveel bandjes waren in Den Haag, in die tijd noemde je Den Haag ook wel het ‘Liverpool’ van Nederland.

Frontman van ‘Livin’ Blues’ was en is natuurlijk de in Scheveningen geboren en getogen Nicko Christiansen (zang) met toentertijd de fameuze John Lagrand op mondharmonica aan zijn zijde, die eerder samen het Bluesduo Indiscrimination vormden. Met Nicko heb ik trouwens nog samen in de klas gezeten en daar op school brachten we ook onze eerste muzikale bijdrage ten gehore.

Livin' Blues

John Lagrand en Nicko Christiansen in 1966.
Met toestemming van Nicko Christiansen.

Ted Oberg nam in Livin’ Blues het gitaarwerk voor zijn rekening. Murphy McCoy, de eerste single van Livin’ Blues is geschreven door George Kooymans en werd opgenomen in 1968, met toen Gerard Strötbaum op basgitaar en Cesar Zuiderwijk op drums. Het voorprogramma van het optreden van Fleetwood Mac in 1969 werd verzorgd door Livin’ Blues.

Nicko Christiansen

Livin’ Blues 1966-1967.
Met toestemming van Nicko Christiansen.

Livin’ Blues heeft in de loop der jaren heel wat wisselingen van bezetting meegemaakt, soms met een toch wat tragische achtergrond. Ik kan hier wel doorgaan met een droge opsomming van alle personeelswisselingen, maar dat lijkt me niet echt de bedoeling, daarover is trouwens genoeg te vinden op internet.

Livin' Blues 1970 in de Scheveningse duinen. Met toestemming van Nicko Christiansen.

Livin’ Blues 1970 in de Scheveningse duinen.
Met toestemming van Nicko Christiansen.

Heden ten dage is Nicko Christiansen nog steeds actief als muzikant en zanger als enige bandlid van weleer in Livin’ Blues Experience – Alive And Kickin samen met Loek van der Knaap, Jeroen van Niele, Kees van Krugten en Bas Kleine. Optredens hebben ze niet alleen in Nederland, maar ook o.a. in: Noorwegen, Denemarken, Tsjechië, Slowakije en Polen. Petje af voor deze rasartiest die al jaren aan de weg timmert en dit nog steeds met evenveel plezier en enthousiasme doet als jaren geleden.

Ik heb dit stukje mogen schrijven met toestemming van Nicko Christiansen en hij heeft me hiervoor ook nog een paar foto’s gestuurd, waarvoor dank.

5 reacties

    1. Bedankt, ik vond het zelf ook altijd een leuke Band. Ben hard bezig om meerdere artiesten en/of groepen te beschrijven, hopelijk kunnen die je waardering ook wegdragen.

  1. van af het begin van deze band was ik verkocht aan de sound die ze maakten ik heb heel veel optredens bezocht ze kwamen vroeger gelukkig ook vaak in gouda o a bij the hook en bij over de brug ik ben nu nog steeds en fan van livin blues experience en als het evan kan ga ik naar en optreden toe maar ik ga ook naar nicko’s night inchina town en heb inmiddels alle c’ds van hun en ik blijf ervan genieten geweldige band ook heb ik niko eens ontmoet in de studio van r t w waddinxveen het is echt een mens zonder ster allures en daar hou ik van

    1. Leuk om te lezen, heeft zeker een eigen sound. Nicko is een bijzonder mens en artiest en is daarbij op zijn manier gewoon gebleven. Alle respect voor deze rasartiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
27 − 11 =