The Flintstones

The Flintstones hebben in het verleden regelmatig opgetreden in de Pam Pam. Zo speelden zij daar in de jaren 60 afwisselend met The Fire Devils. Een uur op en een uur af. De band werd in oktober 1962 opgericht en bestond toentertijd uit Rob Smith (sologitarist), Ronald van Vliet (slaggitarist), Ruud Voshol (bassist), John Alexander (drummer), Bert Houweling en Joyce Alexander. De laatste twee waren verantwoordelijk voor de zang, de rest verzorgde de muziek. Vanaf 1963 voegden Victor de Graaff Guilloud (later in onder andere The Raylettes en The Valiants), John Keizers en Hans Heevel zich ook bij de band.

Het ‘home’, zoals de bandleden het zelf noemden, van The Flintstones zat boven De Gruyter in de Gouden Regenstraat. Voordat de band wekelijks te horen was in de Pam Pam, maakten zij regelmatig reclame voor hun eigen plek waarbij men iedere zaterdag en zondag vanaf 20.00 tot 0.00 in café-restaurant de Gouden Regen aan de Goudenregenstraat 170 gezellig en sfeervol kon dansen op de muziek van The Flintstones.

The Flintstones

The Flintstones.
Foto via De Flintstones Facebook.

The Flintstones in Nieuwe Oogst

De band heeft in 1963 ook eens mee gedaan aan het televisieprogramma Nieuwe Oogst waarin zij het nummer Young Lovers coverden. Daarin werd de band met de grond gelijk gemaakt door Skip Voogd, die van mening was dat de tekst onverstaanbaar was en het repertoire niet origineel. De kritiek van de jury schoot bij liefhebbers van de band in het verkeerde keelgat. Zelfs in de krant verscheen een stuk over zowel het optreden als het commentaar van Voogd. Daarin kwam de jury er niet goed vanaf.

The Flintstones

The Flintstones.
Foto via De Flintstones Facebook.

Onder andere onderstaande stukken vielen te lezen in het artikel.

Het “figuur” Skip Voogd en de manier waarop hij zijn beschouwing c.q. kritiek leverde, paste niet in het aureool van deskundigheid waarmee de jury omkranst moest zijn.

Het programma is door ons op de band opgenomen en volgens ons is het beslist nodig, dat de heer Voogd een deskundig oorarts consulteert.

Wij vragen ons af tot hoever de muzikale deskundigheid van de heer Skip Voogd zich uitstrekt en wat hij onder opbouwende kritiek verstaat.

Artikel The Flintstones. Foto via De Flintstones Facebook.

Artikel The Flintstones.
Foto via De Flintstones Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 × 27 =