Jerry Steenstra Toussaint

Jerry Jean Steenstra Toussaint is geboren op 11 januari 1947 te Rotterdam. Al van jongs af aan is hij bezig met muziek en dat leidt in 1963 tot zijn eerste officiële optreden. Samen met de band The Mustangs verscheen Jerry op het podium. Het bleek het begin te zijn van een nog lange muziekcarrière.

The Mustangs

Eerste optreden Jerry in 1963.

Na het avontuur met The Mustangs besloot Jerry te vertrekken naar The Raptures, waar de basgitarist opnieuw samen zou werken met gitarist Loek Das. Het tweetal besloot in 1965 om aan de slag te gaan met Jack Harreman, Jaap de Vries en Dick van Winkel in de band The Hitfighters. Met die Rotterdamse Indo-Rock band besteeg Jerry het ene na het andere podium. Van de Pam Pam tot De Fles en van L’Étoile tot de Blue Angel, geen gelegenheid ontkwam eraan. Ook in Duitsland gaf de band regelmatig een optreden weg. En repeteren? Dat gebeurde gewoon bij Jerry thuis in de slaapkamer of in de woonkamer bij een van zijn bandgenoten.

The Hitfighters in 1965.

The Hitfighters in 1965.

Club Kristall Grotte was in 1965 bereid om de band een contract aan te bieden. Een belangrijke eis was echter wel dat de band opnieuw een vijfmansformatie zou worden. Jacks broer Rob Harreman hielp de band uit de brand, ondanks dat hij nog nooit een gitaar had vastgehouden. Met een flinke portie playbacken en een spoedcursus van zijn bandleden, ontpopte Rob zich toch nog tot een betrouwbare begeleidingsgitarist.

In 1968 besloten Jerry en Loek de succesformatie The Hitfighters achter zich te laten. Beide artiesten gingen aan de slag bij Dutch Five. Een jaar later was de volgende band een feit: Les Etoiles. Samen met Willem Duyn, Ad Roos, Otto Roos en uiteraard Loek vormde Jerry tot 1970 de Rotterdamse groep. In die tijd werd de LP Every night with Angelica uitgebracht en de single ‘Someday/Love has Gone’. Onder de naam Stardust kwam ook de LP Soul Sensation uit. In 1971-1972 werkten Jerry, Ad en Otto nog even samen onder de naam Trio Les Etoiles, waarna Jerry, wederom samen met Loek, vertrok naar Speedway.

Les Etoiles LP Every Night with Angelica.

Les Etoiles LP Every Night with Angelica.

Speedway: Ronald Laan, Willem Duyn, Loek Das, Martin Rüdelsheim, Otto Roos, Jan Stam & Jerry St Toussaint.

Speedway: Ronald Laan, Willem Duyn, Loek Das, Martin Rüdelsheim, Otto Roos, Jan Stam & Jerry St Toussaint.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna bleef het lange tijd stil. Jerry raakte tot het jaar 2000 geen gitaar meer aan, maar blijkbaar begon het maken van muziek toch weer te kriebelen. Samen met Loek, met wie Jerry dus ook in zijn jongere jaren samenwerkte, Dick Hanzon en Jan Haasnoot werd de groep de Hanzon Band gevormd. De laatste jaren was Jerry druk in de weer met de band ‘The Eastern Aces’.

1 reactie

  1. O wat leuk. Ik herinner me Jerry en Otto goed uit 1974. Ik was DJ in de Bonte Koe aan de Scheveningse Boulevard. Otto en Jerry kwamen geregeld live optreden, Otto achter zijn keyboard, Jerry met de gitaar: Les Étoiles. Genieten toen zeg… Ach waar blijft de tijd?
    Mannen, als jullie er nog zijn en dit lezen: ik draai nog geregeld jullie LP: Les Étoiles in Kijkduin….Genieten en mijmeren over Old Times!!!
    Jan (DJ Janneman de Eerste de Beste)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
23 − 9 =