De Beatclub

Pia Beck vestigde haar eigen pianobar in de kelder van Hotel Les Galeries aan het Gevers Deynootplein. De gelegenheid ging enige tijd door het leven onder de naam De Vliegende Hollander en is vooral bekend door de vele liefhebbers die door de kelderraampjes hingen in de hoop een glimp van Pia Beck op te vangen. In 1965 kwam de Beatclub in de kelder van Hotel Les Galeries terecht. Met de kenmerkende klapraampjes was het altijd ideaal om eerst naar binnen te kijken of er al wat te beleven viel. Hongaarse Martin was de eigenaar van de Beatclub.

Hotel Galerie Puin Beatclub

G.J. Dukker, voormalig Hotel Galerie met o.a. de Beatclub (1971)
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Vele bands hebben in de loop der jaren een optreden gegeven in de altijd gezellige Beatclub. Zo hebben onder andere The InCrowd, The Motions, The Black Albino’s en The Golden Earrings hun kunsten daar vertoond. Ook zelf heb ik hier eens een optreden gehad, tijdens een talentenjacht/beatconcours. Met The Combination, de band waar ik toentertijd in speelde, mochten we onze muzikale talenten tonen in de Beatclub op uitnodiging van Jacques Senf, het bureau dat destijds de optredens voor ons regelde.

Jan Spoel en de Beatclub

De in 2014 helaas overleden Jan Spoel heeft zijn roots liggen in de Beatclub. Jan Spoel, die uitgroeide tot de Haagse Elvis Presley, werkte in het verleden namelijk als ober in de Scheveningse uitgaansgelegenheid. Alhoewel hij toentertijd al graag een stukje meezong met de bands die kwamen optreden, kwam zijn doorbraak later pas. De Haagse Elvis Presley speelde in meerdere bandjes, o.a. in de Royal Teens waarmee hij in Amerika nog een plaat heeft opgenomen. Daarnaast was hij de eigenaar van de Haagse nachtclub La Valbonne en was hij 22 jaar eigenaar van restaurant La Velletta. De horecaman heeft in het verleden ook gewerkt bij onder andere Gretna Green en Joseph’s Place van eigenaar Jan Barends, die onder andere ook het Palladium, de Paddock en New Orleans in zijn portefeuille had.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
11 × 13 =