Hoek De Grot, Blue Bell Club en meer

Er is inmiddels veel geschreven over Scheveningen toen. Veel van de dansgelegenheden en overige gelegenheden zijn al uitgebreid beschreven, zoals Les Galeries met alle bars en dancings, de kant van de Bowling met o.a. de Pam Pam en de Palacestraat. Wat ik erg jammer vind is dat je erg weinig tegenkomt over het hoekje, Gevers Deynootweg / Dirk Hoogenraadstraat, terwijl daar toch ook prachtige uitgaansgelegenheden te vinden waren.

Blue Bell Club. Copyright: Rob Borremans.

Blue Bell Club.
Copyright: Rob Borremans.

Trappetje af en je kwam in De Grot, een gezellig gemoedelijke bar waar het best vertoeven was. Trappetje op en je kwam terecht in de Blue Bell Club, die net als de Pam Pam en zoveel andere gelegenheden in Scheveningen en Den Haag in handen was van de heer Stevens, een leuke discotheek met een DJ zo gek als een deur (positief gezien). Een echte gangmaker dus en Ronnie en Wil achter de bar. Wil kende ik overigens al van Don Bosco op de Nieuwe Laantjes. Helaas heeft de club op een gegeven moment een minder goede naam gekregen door een schietpartij waar de portier bij betrokken was.

Blue Bell Club. Copyright: Rob Borremans.

Blue Bell Club.
Copyright: Rob Borremans.

Ladybartender Noortje. Foto via: Leonora van Dijk.

Ladybartender Noortje.
Foto via: Leonora van Dijk.

 

 

 

 

 

 

 

Als je nog iets verder liep op de Gevers Deynootweg kwam je bij discotheek ‘Mont d’Or’ die later omgedoopt zou worden tot de Road Side Club. Die club heeft mij helaas nooit getrokken maar dat is een persoonlijke mening en je kan natuurlijk niet alles leuk vinden. Terug naar De Grot, als je daar naar links ging en je liep de Dirk Hoogenraadstraat in, zat daar Pompidou.

De Grot

Zoals links op de foto te zien is, dat hoekje is hier nog net aan de slopershamer ontsnapt.
G.J. Dukker, Gevers Deynootplein 1974 met De Grot
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Een gemoedelijke zaak die destijds bestierd werd door ‘Ome Jan’ en waar heel veel Haagse voetballers samenkwamen na de wedstrijden. Onder die voetballers bevonden zich ook Dick Jol en de helaas veel te vroeg overleden Roger Albertsen met zijn aanstekelijke lach. Een stukje verderop linksaf en je stond in de 2e Messstraat alwaar zich ook een stukje Scheveningse gezelligheid bevond, Het Stalletje / De Ruif waar de voetballer Cor van der Hart een graag geziene gast was. Cor was een van de beste verdedigers en heeft ook diverse prijzen behaald. In 1974 was hij assistent van Rinus Michels tijdens het WK in Duitsland, tot hij na een incident naar huis gestuurd werd. Zelf heb ik in 1974 alle wedstrijden bij mogen wonen, tot aan de finale toe die we helaas verloren. Dat zal altijd pijn blijven doen.

Ter aanvulling hierbij nog wat foto’s aangeleverd door Leonora van Dijk.

Kerst in de Blue Bell. Foto via: Leonora van Dijk

Kerst in de Blue Bell.
Foto via: Leonora van Dijk

Blue Bell Foto via: Leonora van Dijk

Blue Bell.
Foto via: Leonora van Dijk

 

 

 

 

 

 

 

Noortje en Heer Stevens

De heer Stevens met Noortje.
Foto via: Leonora van Dijk

Noortje Blue bell (2)

Noortje achter de bar.
Foto via: Leonora van Dijk

5 reacties

 1. Blue Bell was een gezellige discotheek. Ik was ook altijd aan de bar te vinden bij Ronnie en Wil. De Blue Bell tijd is de enige tijd die ik nog wel een keertje over zou willen doen. Oer gezellig daar.

 2. Scheveningen toen: Gevers Deynootplein
  Gezocht naar RoadSide club, Copacabana en warempel de info maar niet compleet;

  Copacabana;
  nachtclub met live muziek en striptease. Eigenaar Hans van Wegen ook de eigenaar van “the RoadsideClub” aan de Gevers Deynootweg.
  Bedrijfsleider in de Copacabana was destijds Lou Verburgh. Diverse bekende gasten zoals o.a. Dolf Brouwers. Later is Copacabana omgebouwd naar ’n disco “Top 40 house”, met beroemde nederlandse DJ’s.
  Boven de Copacabana was destijds ’n grammofoonstudio van , ik dacht, Decca. In ieder geval had Willem Duijs er ook iets mee te maken. Boven waren allemaal aparte cabines ingericht voor de opnames.

  Princessepaviljoen;
  Naast de Copacabana lag het Princessepaviljoen. Eigendom van de Familie Krems, het was een restaurant. Dit kwam later ook in handen van Hans van Wegen. Het restaurant werd na verloop van tijd omgebouwd naar een speelhal “Happy World”. Ook in handen van Hans van Wegen.

  Destijds liepen over het plein diverse artiesten zoals Willy Walden, trad toen op met Donald Jones in het Circus theater. Ook bekend waren de Amerikaanse tweeling-indianen die optraden in div clubs ze waren een mooie verschijning met een streep haar, de naam van de tweeling is me ontschoten.
  Leuke tijd Scheveningen 1970, trams op het plein, s’morgens afgeladen met strandgasten en s’avonds allemaal bruin en rood verbrandt huiswaarts.

 3. Die laatste foto met Noortje achter de bar. Die twee mensen linkse aan de bar zijn mijn ouders. Die hebben elkaar toen ontmoet in de Blue Bell. En ze zijn na 43 jaar nog altijd samen.

 4. Het was inderdaad een leuke tijd in de bleu bell jammer dat het allemaal voorbij is.
  Mijn vader is de laatste 5 jaar daar nog bedrijfsleider geweest voordat de deur voorgoed dichtging in 1980

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
13 − 4 =