Cafés / Bars in Scheveningen

Tot op heden heb ik alleen de gelegenheden beschreven op of heel dichtbij het Gevers Deynootplein. Uiteraard was er in Scheveningen veel meer te beleven. Voor of na het stappen kon je hier gezellig een drankje drinken. Hieronder even een opsomming van de gelegenheden (waaronder café en bars in Scheveningen) die ikzelf het meest bezocht en in sommige gevallen met een kleine uitleg.

’t Seepaerdt in de Gentsestraat, heet nu ’t Seepaardje, was bij mij gelijk om de hoek en dat was uiteraard bijzonder makkelijk omdat ik er lopend naar toe kon. Destijds met Willem achter de bar kon je er terecht voor een drankje, een kleine snack en uiteraard voor de biljarttafels achter in de zaak. Ook stonden er wat speelautomaten.

Bars in Scheveningen

Café Het Seepaardje.
Copyright: Café het Seepaardje.

John’s Inn ook in de Gentsestraat. Een gezellig café met een rustige, vriendelijke uitstraling en altijd correcte bediening.

De Paljas in de Stevinstraat. Gezellige kroeg met Bauke achter de bar en met als trekker een leuke ARA in de etalage, de papegaai is later nog verhuisd naar In de Wolken in de Keizerstraat.

Café Hulsbosch, Haarlemsestraat op de hoek van de Harstenhoekweg, was een wat deftiger gelegenheid en leuk om na een etentje nog even een afzakkertje te halen, het heet nu De Mecca.

Trip op de Dr. Lelykade, daar kon je ’s ochtends terecht voor een goede kop koffie en een heerlijke uitsmijter. Ik kwam daar geregeld omdat ik dan een schip had afgehuurd om met een vriendengroepje te gaan vissen, altijd een leuke tijd, zeker als we de door ons gewenste schipper hadden.

De Trip Tender. Copyright: Rob Borremans.

De Trip Tender.
Copyright: Rob Borremans.

Steef Inn Bar in de Stevinstraat, was een buurtcafé met niet te veel PoesPas. Nu is er Restaurant Lieverd in gevestigd, nadat het een hele tijd leeg heeft gestaan.

Appie Happie in de Marcelisstraat. Was eigenlijk meer een Jeugdhonk dan een café, maar wel altijd gezellig omdat je altijd wel bekenden zag.

Tapperij In de Wolken in de Keizerstraat, waar toen de Ara van de Paljas naartoe was verhuisd.  Heet nu De Maatschappij, mocht je bij Willy’s vandaan komen en je liep richting boulevard, kon je altijd daar nog even naar binnen wippen.

Willy’s Taverne in de Keizerstraat heet nu Taverne “Ons Dorp”, dat was in de gouden tijd (jaren 60 en 70) toch wel mijn stamkroeg. Ik kwam er al in de tijd dat Piet van der Toorn er in stond met de bar nog aan de andere kant en toen had de bar nog een andere naam: “La Casa Pedro” oftewel vertaald Het Huis Van Piet.
De huidige bar, de omgebouwde sloep, is er pas later ingekomen. Daarmee en met de verdere aankleding van de bar veranderde de sfeer en werd het een stuk gezelliger. Ook het aquarium in de wand kwam de sfeer ten goede. Achterin hebben we erg veel lol gehad met de flipperkast, de gokautomaat en het meest met de voetbaltafel, pal voor de toiletten (Was altijd lol als de dames het toilet wilden verlaten en wij waren aan het spelen). Later heeft Cock de scepter overgenomen in de bar en bleef de sfeer gelukkig hetzelfde. Hele leuke tijden gehad daar met uiteraard ook hele leuke mensen. Het enige wat ik nog heb als aandenken zijn twee asbakjes, gekregen als nieuwjaarspresentje.

Asbak uit Willy's Taverne. Copyright: Rob Borremans.

Asbak uit Willy’s Taverne.
Copyright: Rob Borremans.

Hierbij wil ik het even laten wat betreft mijn ervaringen in de Scheveningse Horeca. Heb je zelf nog een leuke gelegenheid te melden of leuke herinneringen van een bezoek aan één van de gezellige gelegenheden in Scheveningen, hoor ik het graag. Iets op te merken of aan te vullen, laat maar weten, ook foto’s zijn welkom.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
21 ⁄ 3 =