Restaurant Lido

Restaurant Lido is zoals de meesten het gebouw op Zeekant 37 kennen, dat was de laatste naam van het markante pand aan de Zeekant om de hoek bij de Keizerstraat. Voordat Restaurant Lido werd gesloopt was het pand jarenlang bekend onder verschillende namen, zo heeft het jarenlang Café Huis ter Duin geheten, Hotel Restaurant Cecil en werd het daarna Chalêt Suisse.

Restaurant Lido.

Restaurant Lido.

Het Lido werd vele jaren gerund door de gebr. Barneveld (Dries en Joop) met natuurlijk Wiep Stuurop aan de piano. Je kon in het Lido uiteraard goed dineren (het eten was er altijd goed). Naast de specialiteiten uit de keuken kon je tijdens het diner genieten van de muzikale kwaliteiten van de pianist met het veelzijdige improvisatie talent. Een bekende kreet van Pianist Wiep Stuurop was “roept u maar”, je riep iets naar “Ome Wiep” en hij maakte er spontaan een liedje van. Geweldig gewoon hoe hij het steeds weer uit zijn mouw schudde, die gave heeft niet iedere muzikant.

Boven het restaurant zat een bar waar eind jaren zestig een Italiaanse band speelde die probeerde om Beatlesnummers te spelen, dat was niet echt een onverdeeld succes. Als je als band al niet zo lekker uit de voeten kunt, waag je dan niet aan zoiets complex als nummers van de Beatles, de kans is dan groter dat je afgaat, dan dat je succes hebt. Later werd de bar boven ingericht als discotheek, waar het altijd oergezellig was. De combinatie was natuurlijk ideaal, beneden lekker eten en daarna de voetjes van de vloer op de bovenverdieping.

Velen zullen zich deze locatie nog wel herinneren, daar er heel vaak een trouwfeest, jubileum of verjaardagsfeest werd gegeven. Na de sloop van het Lido werd er op die plek (je zou het eigenlijk niet verwachten), het zoveelste fantastische stukje architectuur in de vorm van een appartementencomplex neergezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
46 ⁄ 23 =