Bouw Plaza Leonardo da Vinci

Van bouwput tot betonkolos

Plaza Leonardo da Vinci

Plaza Leonardo da Vinci.
Foto door: Roel Wijnants via Flickr.com

Via een liefhebber van Scheveningen ben ik in het bezit gekomen van een aantal foto’s waarop de bouw van Plaza Leonardo da Vinci te zien is. Anja Wentink volgde de verrichtingen van de bouwvakkers in 1997 op de voet en dat heeft fantastische foto’s opgeleverd. Maar voordat de kiekjes aan bod komen, eerst een informatief stukje over Plaza Leonardo da Vinci.

Met het ontwerp van Cees Dam & Partners Architecten in het hoofd, ging Proper Stok Woningen BV aan de slag met de ontwikkeling. In 1992 werd begonnen met het bouwrijp maken van de locatie. In 1997 begon Grootel’s Bouwmaatschappij met het bouwen van een complex dat uiteindelijk zou bestaan uit twee gebouwen met onder ander 306 Appartementen. Het is me nog nooit gelukt om ze allemaal te tellen. Daarnaast bevat het complex bijna 30 winkels, is er de nodige kantoorruimte en hoort er een parkeerterrein tot het gebouw. Palaceplein nummer 17 t/m 245, Zwolsestraat nummer 1C t/m 15M en de oneven nummers van de Utrechtsestraat nummer 1 t/m 37 behoren allemaal tot het complex.

Plaza Leonardo da Vinci. Foto door: Roel Wijnants via Flickr.com

Plaza Leonardo da Vinci.
Foto door: Roel Wijnants via Flickr.com

Voor de liefhebbers van Scheveningen Toen zal de plek van het complex zeker geen onbekende plek zijn. Vele Scheveningers, waaronder ikzelf, hebben daar in het verleden menig uurtje doorgebracht in onder andere de Bowling, de Pam Pam, de Belle Amie enzovoort. Vanaf 1986 werd dit gesloopt en de jaren daarna werd het terrein voornamelijk gebruikt om auto’s kwijt te kunnen. Ruim tien jaar later startte men met de bouw van Plaza Leonardo da Vinci. Hieronder de prachtige foto’s die ik daarvan van Anja Wentink mocht ontvangen.

Leonardo_01

Leonardo_02

Leonardo_03

Leonardo_04

Leonardo_05

Leonardo_06

Leonardo_07

Leonardo_08

Leonardo_09

Leonardo_10

Leonardo_11

Leonardo_12

Leonardo_13

Leonardo_14

Leonardo_15

Leonardo_16

Leonardo_17

Leonardo_18

Leonardo_19

Leonardo_20

Leonardo_21

Leonardo_22

Leonardo_23

Leonardo_25

Leonardo_26

Leonardo_27

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
17 × 15 =