Weekendje stappen in de jaren zestig en zeventig

Vrijdag na het werk eerst eten, badderen en daarna de kroeg in, vaak begon ik de vrijdag in Willy’s Taverne. Op vrijdag was er meestal nog niet zo veel te beleven, dus kon het weekend rustig beginnen. Na Willy’s nog wat andere kroegjes afstruinen en daarna kijken of er op het Gevers Deynootplein wat te beleven viel. Er was toentertijd altijd wel een gelegenheid waar een leuke Band speelde en was dat toevallig nou eens een keer niet het geval, was de Bowling dichtbij, dan maar een balletje werpen. Trouwens ook vaak genoeg naar Noordwijk en Amsterdam gereden waar het ook fantastisch stappen was.

Bowling. Foto door: blgrssby via Flickr.com

Bowling.
Foto door: blgrssby via Flickr.com

Zaterdag was altijd een drukke dag, eerst naar kapper Robbie Limburg op de Stationsweg, daar was het altijd druk en had je meestal een man of dertig / veertig voor je, dus maar een nummertje pakken en wachten op je beurt. Daar ging meestal een aantal uren overheen en om de tijd te doden dan maar even naar het Biljartpaleis in de Wagenstraat om een balletje te stoten. Wel zorgen dat je op tijd terug was bij de kapper, anders was je nummertje voorbij en mocht je een nieuwe trekken en begon het ritueel weer van voren af aan.

Coiffeur in Les Galeries. Collectie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort, objectnummer [127.926]

Coiffeur in Les Galeries.
Collectie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort, objectnummer [127.926]

Als dan het kapsel eindelijk in het gewenste model zat, ging ik steevast even naar Bonaparte op de lange Poten om te kijken of ze nog wat leuks hadden qua broeken en/of overhemden. Meestal slaagde ik daar wel, dan was het passen, afspelden en de volgende week ophalen. Inmiddels tijd om een hapje te eten, even naar huis om te badderen en me in een wolk Brut te storten, waarna de Zaterdagavond kon beginnen. Één van mijn favoriete gelegenheden was de Pam Pam, zeker als Big John Russell en zijn Clan er optraden. Was altijd feest met fantastische muziek gebracht door een fantastische artiest. In de loop van de avond trek gekregen? Geen probleem, even naar Coco, Kersjes of Wichers en een lekker sateetje met een broodje scoren of uiteraard een andere hartige versnapering. Daarna nog even dansen en richting huis, waar mijn bedje al op me stond te wachten.

Gevers Deynootplein met o.a. Kersjes en Coco 1974. Collectie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort, objectnummer [156.807]

Gevers Deynootplein met o.a. Kersjes en Coco 1974.
Collectie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort, objectnummer [156.807]

De zondag begon voor mij altijd steevast met koffie in de Bowling, bal en schoenen uit de auto en balletje gooien (Bowlen was ook één van mijn favoriete bezigheden). In de loop van de middag een Boulevardje pakken en een visje eten aan de haven, dat was altijd gezellig en altijd lekker. Daarna even naar de Willy’s voor een spelletje tafelvoetbal, dobbelen of handje raden aan de bar. Als afsluiter nog even naar het Gevers Deynootplein en niet te laat naar huis, want de volgende morgen moest ik weer vroeg op.

Wie herkent hier ook iets van?

café

Willem van de Poll Een café aan de boulevard op Scheveningen.
Nationaal Archief, 2.24.14.02 189-0761, licentie CC-BY-SA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 + 17 =